Hoe kun je vis pocheren? (kooktechniek)
in Basisrecepten Vis
van Allerhande
Vis bereiden kan op veel verschillende manieren: bakken, grillen en bijvoorbeeld pocheren. Pocheren is een gemakkelijke kooktechniek om...
Hoe kun je karameliseren oftewel karamel maken?
in Basistechnieken koken
van Allerhande
Karamel kun je maken door suiker te verhitten in de oven of in een pannetje. Een goede karamel ontstaat door verhitting en daarmee het...
Hoe kun je gemakkelijk een mango snijden?
in Basistechnieken koken
van Allerhande
In deze instructievideo wordt uitleg gegeven over de verschillende manieren om een mango te ontschillen en te snijden. Aan de hand van...
Hoe kun je soepen en sauzen binden?
in Basistechnieken koken
van Allerhande
Soepen en sauzen kun je gemakkelijk zelf bereiden. Lekker vers en weer eens wat anders dan uit een pakje! In deze instructievideo wordt...
Hoe kun je gemakkelijk een avocado snijden?
in Basistechnieken koken
van Allerhande
Avocado is een populaire, gezonde vrucht met veel onverzadigde vetten. Maar hoe verwerk je avocado in bijvoorbeeld salades of guacemole?...
Hoe kun je een barbecue aansteken? En andere BBQ-tips!
in Barbecue
van Allerhande
Kolen, aanmaakblokjes... Wat heb je allemaal nodig en hoeveel gebruik je ervan? Deze instructievideo zal je hier meer duidelijkheid over...
Hoe kun je gemakkelijk een pompoen snijden? (ook voor gevulde pompoen)
in Basistechnieken koken
van Allerhande
Pompoensoep, pompoen uit de oven, gebakken pompoen: wat je ook wilt maken, de kalebassen zijn vaak groot met een harde schil die erg...
Hoe kun je een gerecht roerbakken of wokken? (inclusief recept)
in Basistechnieken koken
van Allerhande
Wokken is een manier om snel, gemakkelijk en met weinig vet te koken. In deze instructievideo wordt uitleg gegeven de techniek van het...
Hoe kun je chocolade au bain marie smelten, boven kokend water?
in Basistechnieken koken
van Allerhande
Chocolade kun je het beste smelten door de kooktechniek 'au bain marie' toe te passen. Op deze manier behoudt de chocola het beste zijn...
Grote stukken vlees braden als runderlappen en gehaktballen: zo doe je dat!
in Basisrecepten Vlees
van Allerhande
Braden is een kooktechniek om dikke stukken vlees te garen. Maar hoe kun je vlees braden het beste doen? Bekijk de instructievideo om...
Hoe kun je paprika's grillen en ontvellen?
in Basistechnieken koken
van Allerhande
In deze instructievideo kun je zien hoe je een paprika kunt grillen of roosteren en eventueel ontvellen. Er zijn twee methodes voor: in...
Groente brunoise snijden ofwel in 'dobbelsteen' blokjes.
in Basistechnieken koken
van Allerhande
Brunoise is een culinaire vakterm voor alles wat eetbaar is en in blokjes gesneden wordt. 'Couper en brunoise' betekent: in blokjes...
Hoe kun je roomboter klaren?
in Basistechnieken koken
van Allerhande
Geklaarde boter is boter met een hoog verbrandingspunt. Ongeklaarde roomboter verbrandt sneller. De boter krijgt bij verhitting op hoge...
Zelf Kippenbouillon maken met Kip, Groenten en Kruiden.
in Soep maken
van Allerhande
Kippenbouillon kun je gebruiken als Basis in Recepten voor Soep of Risotto. Dus ben je op zoek naar Gerechten met Kip, dan biedt dit...
Risotto maken met verse Parmezaanse kaas; basisrecept.
in Pasta & Rijst
van Allerhande
Risotto maken is lang niet zo moeilijk als het lijkt. In deze instructievideo vind je het basisrecept voor het maken van Italiaanse...